Articole blog

Paintless Dent Removal

In acest articol iti vom detalia ce inseamna si ce presupune tehnica PDR, astfel incat sa intelegi de ce ar trebui sa alegi aceasta tehnica si de ce este cea mai buna alegere pentru tine in anumite situatii.

Ce este Paintless Dent Removal?

Este o metoda de indreptare a loviturilor minore sau a celor provocate de grindina fara a fi necesara revopsirea, atata timp cat suprafata vopselei este intacta.

Care sunt beneficiile PDR?

Cel mai important beneficiu este calitatea.

Aceasta este cea mai la indemana metoda pe care o poti folosi, daca vrei ca masina ta sa revina in starea initiala ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Nu este necesara sudura, chituirea, revopsirea etc., deoarece vopseaua ta originala nu este afectata.

Eficienta in timp reprezinta un alt avantaj. O lovitura normala poate fi reparata in mai putin de o ora.

Vopseaua masinii va fi afectata?

Raspunsul este NU. Vopselele din zilele noastre sunt foarte flexibile si nu vor fi afectate in niciun fel prin aceasta metoda.

PDR este singura solutie pentru a repara o lovitura usoara astfel incat sa pastreze vopseaua originala.

Urmele de lovituri ale masinii mele vor disparea 100%?

In ceea ce priveste loviturile minore, in cele mai multe cazuri, DA.

Cu cat este lovitura mai adanca, cu atat este mai dificila de reparat. Chiar si la indoiturile mari, odata ce le-am reparat, oamenii sunt cu adevarat uimiti de rezultat.

De cele mai multe ori, le explicam clientilor cum vor arata loviturile lor reparate chiar inainte de a incepe, de aici si uimirea lor. De cele mai multe ori, acestia cred ca exageram.

Urmele de lovituri vor reveni la loc?

Cu siguranta NU.

Odata ce o urma de lovitura a fost inlaturata corespunzator prin metoda PDR, nu mai revine niciodata.

Cele mai multe lovituri reparate in mod conventional dezvolta un inel in jurul urmei de lovituri la 3-6 luni de la reparatie. Acesta nu este cazul in nicio situatie cu metoda PDR realizata corespunzator.

Poate fi reparata orice urma de lovitura?

Raspunsul este NU.

Cei mai importanti factori in determinarea gradului de dificultate in ceea ce priveste repararea unei lovituri prin tehnica PDR, sunt gradul de adancime si localizarea urmei de lovitura.

Urmele de marimea unei farfurii normale sau mai mari pot fi reparate cu succes, cu conditia sa nu fie prea adanca lovitura. Pe de alta parte, unele urme de lovituri care sunt atat de mici cat o moneda, dar foarte adanci, nu pot fi fixate prin aceasta metoda, deoarece metalul ar fi fortat excesiv.

Vopseaua fisuata poate fi de asemenea o indicatie cum ca o urma de lovitura ar fi prea adanca. Cele mai comune urme de lovituri reparate sunt de marimea unei mingi de golf.

Aproximativ 95% dintre urmele de lovituri minore pot fi reparate, celelalte 5% neputand fi reparate datorita adancimii si localizarii acestora.

Poate tehnica PDR sa ma ajute sa imi vand masina?

Ai auzit vreodata de expresia “ Imaginea inseamna totul”?

Majoritatea oamenilor judeca o masina in functie de aparenta ei. Daca arata bine, ei presupun ca cineva a avut grija de ea.

Daca iti vinzi masina, PDR este una dintre cele mai bune solutii pentru a avea cat mai multi prospecti si o vanzare rapida!

Asadar, daca vrei sa iti repari caroseria si vrei ca masina ta sa isi pastreze valoarea si originalitatea, alege intotdeauna tehnica PDR!